Vacature: nieuwe (bestuurs)leden

Ben jij geïnteresseerd in verpleegkundige classificaties ter ondersteuning van het klinisch redeneren van verpleegkundigen? En vind je het belangrijk dat hiermee wordt gewerkt in het elektronisch patiënt/cliënt dossier ten behoeve van het communiceren en registeren d.m.v. eenduidige taal? Dan ben je bij de Stichting Verpleegkundige Diagnostiek Interventies en Resultaten (VDIR) aan het goede adres.

Stichting VDIR houdt zich primair bezig met het beschikbaar maken van inhoud van de NANDA-NOC-NIC (NNN) classificaties voor verpleegkundigen in de hele zorgketen. Naast het beheer van de NNN database hebben de (bestuurs)leden kennis over de inhoud en toepassing van NNN, maar ook van klinisch redeneren binnen het verpleegkundig proces. Tevens werkt de stichting aan de vertalingen van NNN van Amerikaans naar Nederlands en ondersteunt ze het groeiende aantal instellingen die met de NNN-database werken. In deze tijd waarin ‘eenduidige taal’ een vlucht neemt in het licht van nieuwe wetgeving en andere ontwikkelingen is Stichting VDIR op zoek naar versterking.

Wij bieden je een platform om jouw expertise te delen en/of uit te breiden. Dit kan door lid te worden van de stichting VDIR met of zonder een bestuursfunctie. Het is een pré als je ervaring hebt in het werkveld van de verpleegkundige, intra- of extramuraal, en kritisch kunt meedenken en adviseren hoe de inzet van gestructureerd werken met een classificatiesysteem als NNN breed kan worden geïmplementeerd en verder ontwikkeld. Je inzet voor de stichting zal zo’n 2 tot 3 uren in de maand zijn. Op het moment dat je bepaalde taken of projecten wilt uitvoeren komen daar in overleg enkele uren bij. Als stichting hebben we inmiddels de positie dat we aan een aantal verplichtingen moeten voldoen zoals de regels die de Kamer van Koophandel ons voorschrijft, het beheer van de database die door meerdere softwarebedrijven wordt afgenomen, de contractuele verplichtingen die we hebben met uitgever BSL en ook de advisering naar zorginstellingen die al dan (nog) niet met NNN werken.

Wanneer je geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op. We zouden graag met jou in gesprek willen om je vragen te beantwoorden en je verder te informeren over alle interessante werkzaamheden waar VDIR zich mee bezig houdt: info@stichtingvdir.nl

Kunnen we op jou rekenen?