Vacature ondersteunende leden

Ben jij geïnteresseerd in verpleegkundige classificaties ter ondersteuning van het klinisch redeneren van verpleegkundigen? En vind je het belangrijk dat hiermee wordt gewerkt in het elektronisch patiënt-/cliëntdossier ten behoeve van het communiceren en registeren d.m.v. eenduidige taal? Dat is namelijk waar Stichting Verpleegkundige Diagnostiek Interventies en Resultaten (VDIR) voor staat.

Stichting VDIR houdt zich primair bezig met het beschikbaar maken van inhoud van de NANDA-NOC-NIC (NNN) classificaties voor verpleegkundigen in de hele zorgketen. Naast het beheer van de NNN database hebben de (bestuurs)leden kennis over de inhoud en toepassing van NNN, maar ook van klinisch redeneren binnen het verpleegkundig proces. Tevens werkt de stichting aan de vertalingen van NNN van Amerikaans naar Nederlands en ondersteunt ze het groeiende aantal instellingen die met de NNN-database werken. In deze tijd waarin ‘eenduidige taal’ een vlucht neemt in het licht van nieuwe wetgeving en andere ontwikkelingen is Stichting VDIR op zoek naar extra ondersteuning.
Wij bieden je een platform om jouw expertise te delen. Dit kan door lid te worden van de stichting VDIR zonder bestuursfunctie. We zouden namelijk graag een aantal leden toevoegen ter ondersteuning van kleine taken of om te raadplegen bij vraagstukken die op ons pad komen. Het is een pré als je ervaring hebt in het werkveld van de verpleegkundige, intra- of extramuraal, en kritisch kunt meedenken en adviseren hoe de inzet van gestructureerd werken met een classificatiesysteem als NNN breed kan worden geïmplementeerd en verder ontwikkeld. We verwachten van jou geen structurele inzet voor de stichting behalve enkele keren per jaar het bijwonen van een vergadering, online of fysiek. Tussentijds zou het kunnen dat we je benaderen voor advies of hulp en je inzet zal altijd in overleg zijn.

Wanneer je geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, neem dan gerust contact met ons op. We zouden graag met jou in gesprek willen om je vragen te beantwoorden en je verder te informeren over alle interessante werkzaamheden waar VDIR zich mee bezig houdt: info@stichtingvdir.nl

Kunnen we op jou rekenen?