Over Stichting VDIR

Verpleegkundige Diagnostiek, Interventies en Resultaten

De stichting VDIR heeft tot doel de kwaliteit van zorg en het klinisch redeneren binnen het verpleegkundig proces te verbeteren door gebruik te maken van internationaal erkende wetenschappelijk onderbouwde verpleegkundige classificaties. Verpleegkundigen leveren en documenteren daarmee meetbare, transparante en overdraagbare zorg zodat continuïteit en kwaliteit gewaarborgd kan worden.

MISSIE/VISIE VDIR

VDIR bevordert de kwaliteit van het klinisch redeneren binnen het verpleegkundig proces met gebruik van classificaties.

STRATEGIE

• VDIR bevordert de implementatie van classificaties ten behoeve van verpleegkundige diagnostiek, interventies en resultaten in de verpleegkundige praktijk
  • VDIR bevordert inzicht in het belang van gebruik van verpleegkundige classificaties.
  • VDIR stelt de voor verpleegkundige relevante classificaties digitaal beschikbaar voor informatiesystemen.
  • VDIR bevordert samenwerking rondom onderzoek, onderwijs en beleid over verpleegkundige classificaties.